Author Archive: admin

rss feed

Rregullat e Konkursit të Revistës JS 2017

Rregullat e Konkursit të Revistës JS 2017

[ 0 ] 09/09/2016 |

Konkursi i Revistës Rregullat e konkursit Çdo student mund të bëhet pjesëmarrës i konkursit të Revistës. E thjeshtë: Lexo artikullin në Revistë dhe shkruaj përgjigjen e saktë, në fund klik Submit. Vetëm ata që janë viti i parë mund të konkurojnë për të fituar dhuratën e madhe – Të gjithë studentët e vitit të parë […]

Read More

Takime te Perjavshme

Takime te Perjavshme

[ 0 ] 09/09/2013 |

Mbajmë takime javore çdo të Mërkurë ora 17:00 me studentët Shqiptarë të çdo drejtimi dhe fakulteti në Shkup. Diskutime tematike, Miqësi të reja, VIP, Kuriozitete, Filma, Karaoke, Argëtim, Video Humoristike dhe plot surpriza të tjera. Një mbasdite e veçantë që ngelet gjatë në mendje.

Read More

Seminare

Seminare

[ 0 ] 09/09/2013 |

Seminari: “Inteligjenca Emocionale (EQ)” Inteligjencë Emocionale do të thotë të menaxhosh emocionet në një mënyrë të zgjuar. Është aftësia për të kuptuar ndjenjat tona dhe sesi na ndikojnë ato. Koeficienti Emocional (EQ) përfshin edhe të kuptuarit e ndjenjave të të tjerëve. Si të menaxhosh emocionet e frikës, zemërimit, ankthit dhe shqetësimit. Seminar jashtëzakonisht i vlefshem […]

Read More

Anglishtja – mesimi dhe persosja e gjuhes angleze!

Anglishtja – mesimi dhe persosja e gjuhes angleze!

[ 0 ] 09/09/2013 |

Klub Anglishteje: Mundësi e mirë për të mësuar Anglisht çdo javë, me metoda moderne  të mësimit të Anglishtes. Mësimi në grupe të vogla dhe mundësi praktikimi me mësuesit. Regjistrohu sa më parë. Mos e humb këtë rast! Kampe Anglishteje: Çdo verë organizojmë Kampin Veror të Gjuhës Angleze të ofruar nga mësues Amerikane. Metoda praktike, interesante […]

Read More

Karriera dhe Drejtimi i saj!

Karriera dhe Drejtimi i saj!

[ 0 ] 09/09/2013 |

Career Direct® / Living by Design: “Drejtimi i Karrierës”   Career Direct® është një mjet vlerësimi që merret me udhëzimin në profesion. Shumica e vlerësimeve për karrierën shqyrtojnë vetëm një ose dy fusha. Career Direct® ekzaminon katër komponentë kyç të zgjedhjes së karrierës: personalitetin, interesat, aftësitë dhe vlerat. Si rezultat, Career Direct® është ndër sistemet […]

Read More

“Vlera e unazës”

“Vlera e unazës”

[ 0 ] 09/04/2013 |

Të gjithë ne jemi si ajo unazë. Të çmuar dhe unik, ne do të shkojmë në të gjitha tregjet e jetës ku njerëz të papërvojë do të na vlerësojnë.

Vetëm njëri eshte specialisti i vërtetë, Krijuesi, Argjendari i Madh. Ai e di vlerën tënde të vërtetë. Prandaj, mos prano kurrë që jeta të ta mohojë vlerën dhe atë ç’ka ti je në sytë e Perëndisë. Ai të njeh ty më mirë se kushdo tjetër, të njeh që para se ti të vije në jetë.
Ti je i çmuar në sytë e tij.
Mos lejo që të tjerët të të vlerësojnë por lëre Argjendarin që të të thotë se sa i çmuar dhe sa vlerë ke në të vërtetë!

Read More

Iniciative “Jetë për Tetovën”: Një fitues, shumë miq dhe një diskutim që vazhdon

Iniciative “Jetë për Tetovën”: Një fitues, shumë miq dhe një diskutim që vazhdon

[ 0 ] 16/05/2011 |

Një grup i vogël njerëzish, kryesisht studentë nga Shqipëria, morën iniciativën për të reklamuar një iniciativë të quajtur “Jetë për Tetovën” vetëm gati 1 muaj e gjysëm përpara. Synimi i kësaj iniciative ishte që të miqësohemi me një grup studentësh nga Tetova, të mund të fillojmë një miqësi së bashku dhe të kemi një kontekst […]

Read More

Çfarë është kultura?

Çfarë është kultura?

[ 0 ] 29/04/2011 |

Çfarë është kultura? Sipas antropologëve (studiuesit e kulturave njerëzore), kultura është një mënyrë jetese që mbështetet në një botëkuptim të caktuar rreth jetës, njerëzve, Zotit, e gjithçkaje tjetër që ekziston. Në bazë të perceptimit që ke për botën, kështu e ndërton mënyrën e jetesës që pastaj ne e quajmë “kulturë” e një vendi.

Read More

Seria e Kulturës: A kanë probleme shqiptarët?

Seria e Kulturës: A kanë probleme shqiptarët?

[ 0 ] 21/04/2011 |

Shënim: Ky postim do të ndiqet nga disa të tjerë në serinë e kulturës. Synimi i këtij diskutimi është nxitja e mendimeve të hapura e të sinqerta në lidhje me kulturën tonë dhe mësimet që mund të nxjerrim për jetën tonë… A kanë probleme shqiptarët? Në web faqen www.jetova.org dhe në grupin J(T)etova në Facebook […]

Read More

Fuqia e Fjalëve

Fuqia e Fjalëve

[ 0 ] 15/04/2011 |

Shikoni videon që është vendosur në ballinën e faqes sonë të internetit (jetova.org). Na vjen keq që është në anglisht. (fjalët “jam i verbër. më ndihmoni” janë ndryshuar në “Sot është një ditë e bukur por unë nuk e shikoj dot!”) E megjithatë mesazhi është i qartë! Mënyra se si flasim e ndryshon krejtësisht realitetin […]

Read More