Category: Blog

“Vlera e unazës”

“Vlera e unazës”

[ 0 ] 09/04/2013 |

Të gjithë ne jemi si ajo unazë. Të çmuar dhe unik, ne do të shkojmë në të gjitha tregjet e jetës ku njerëz të papërvojë do të na vlerësojnë.

Vetëm njëri eshte specialisti i vërtetë, Krijuesi, Argjendari i Madh. Ai e di vlerën tënde të vërtetë. Prandaj, mos prano kurrë që jeta të ta mohojë vlerën dhe atë ç’ka ti je në sytë e Perëndisë. Ai të njeh ty më mirë se kushdo tjetër, të njeh që para se ti të vije në jetë.
Ti je i çmuar në sytë e tij.
Mos lejo që të tjerët të të vlerësojnë por lëre Argjendarin që të të thotë se sa i çmuar dhe sa vlerë ke në të vërtetë!

Read More

Iniciative “Jetë për Tetovën”: Një fitues, shumë miq dhe një diskutim që vazhdon

Iniciative “Jetë për Tetovën”: Një fitues, shumë miq dhe një diskutim që vazhdon

[ 0 ] 16/05/2011 |

Një grup i vogël njerëzish, kryesisht studentë nga Shqipëria, morën iniciativën për të reklamuar një iniciativë të quajtur “Jetë për Tetovën” vetëm gati 1 muaj e gjysëm përpara. Synimi i kësaj iniciative ishte që të miqësohemi me një grup studentësh nga Tetova, të mund të fillojmë një miqësi së bashku dhe të kemi një kontekst […]

Read More

Çfarë është kultura?

Çfarë është kultura?

[ 0 ] 29/04/2011 |

Çfarë është kultura? Sipas antropologëve (studiuesit e kulturave njerëzore), kultura është një mënyrë jetese që mbështetet në një botëkuptim të caktuar rreth jetës, njerëzve, Zotit, e gjithçkaje tjetër që ekziston. Në bazë të perceptimit që ke për botën, kështu e ndërton mënyrën e jetesës që pastaj ne e quajmë “kulturë” e një vendi.

Read More

Seria e Kulturës: A kanë probleme shqiptarët?

Seria e Kulturës: A kanë probleme shqiptarët?

[ 0 ] 21/04/2011 |

Shënim: Ky postim do të ndiqet nga disa të tjerë në serinë e kulturës. Synimi i këtij diskutimi është nxitja e mendimeve të hapura e të sinqerta në lidhje me kulturën tonë dhe mësimet që mund të nxjerrim për jetën tonë… A kanë probleme shqiptarët? Në web faqen www.jetova.org dhe në grupin J(T)etova në Facebook […]

Read More

Fuqia e Fjalëve

Fuqia e Fjalëve

[ 0 ] 15/04/2011 |

Shikoni videon që është vendosur në ballinën e faqes sonë të internetit (jetova.org). Na vjen keq që është në anglisht. (fjalët “jam i verbër. më ndihmoni” janë ndryshuar në “Sot është një ditë e bukur por unë nuk e shikoj dot!”) E megjithatë mesazhi është i qartë! Mënyra se si flasim e ndryshon krejtësisht realitetin […]

Read More

A ka jetë ONLINE?

A ka jetë ONLINE?

[ 0 ] 11/04/2011 |

Debati është hapur. Realiteti virtual, na bën më pasivë apo na e ndihmon jetën? Kuptohet një debat i tillë ka kuptim në realitetin tonë modern. Dhjetë vjet më përpara as nuk diskutohej për çështjen. Por tani, duhet diskutuar! Realiteti virtual është bërë i prekshëm. Një grua në Gjeorgji në punën e vet mund të rrezikojë […]

Read More

Çmendem! Deri kur…

Çmendem! Deri kur…

[ 0 ] 07/04/2011 |

Shpesh, muzika nuk është e bukur vetëm për shkak të muzikës. Por edhe për shkakun se autorët e këngës, dinë të përshkruajnë në fjalë e nota dhimbjen tonë. E tillë është një nga këngët e grupit të suksesshëm “Elita 5”. Lexojeni tekstin e gjithashtu mund ta dëgjoni këngën në faqen tonë. Pastaj është koha për […]

Read More

… E kundërta është indiferenca!

… E kundërta është indiferenca!

[ 1 ] 05/04/2011 |

Eli Uisëlli ka thënë: “E kundërta e dashurisë nuk është urrejtja, është indiferenca. E kundërta e besimit nuk është herezia, është indiferenca. E kundërta e jetës nuk është vdekja, është indiferenca”.  E kundërta e dashurisë nuk është urrejtja, është indiferenca. Historia jote është një histori për të dhënë dhe për të marrë dashuri, dhe dashuria […]

Read More